איך להכין גלידה ביתית?

יש משהו מספק מאוד בהכנת גלידה משלכם בבית‚ במיוחד כשאתם יכולים לעשות את זה ללא צורך במכונת גלידה. גלידה ביתית מאפשרת לכם להתנסות בטעמים וליצור קינוח המותאם באופן מושלם לטעמכם. עם כמה מרכיבים פשוטים וכמה כלי מטבח בסיסיים‚ אתם יכולים להקציף גלידה שמנת וטעימה שמתחרה בכל גרסה שנרכשה בחנות. מאמר זה ידריך אותכם בתהליך הכנת גלידה ביתית ללא מכונה‚ צעד אחר צעד.

גלידה תוצרת בית
תוכן עניינים

איסוף המרכיבים

השלב הראשון בהכנת גלידה ביתית הוא איסוף המרכיבים שלכם. הבסיס של רוב הגלידות מורכב משמנת כבדה‚ חלב מלא‚ סוכר וקורט מלח. לגלידת וניל פשוטה‚ תצטרך גם תמצית וניל. עם זאת‚ היופי של גלידה ביתית טמון במגוון שלה – אתם יכולים בקלות להתאים אישית את הטעם על ידי הוספת מרכיבים כמו אבקת קקאו‚ מחית פירות או אפילו פירורי עוגיות.

חשוב להשתמש במרכיבים באיכות גבוהה לקבלת התוצאות הטובות ביותר. שמנת וחלב טריים יניבו מרקם עשיר וקרמי יותר‚ בעוד שתמצית וניל טהורה תספק טעם עז יותר. ברגע שהמרכיבים שלכם מוכנים‚ אתם כבר בדרך ליצור פינוק תוצרת בית מענג.

הכנת הבסיס לגלידה

תתחילו ביצירת בסיס הגלידה. בקערת ערבוב‚ מערבבים שתי כוסות שמנת כבדה‚ כוס חלב מלא ושלושת רבעי כוס סוכר. מקציפים את התערובת עד להמסה מלאה של הסוכר. לאחר מכן‚ הוסיפו כפית תמצית וניל או כל טעם אחר שאתם מעדיפים. אם אתם מוסיפים תערובות כמו שוקולד צ'יפס או פירות‚ קפל אותם לתוך התערובת בשלב זה.

אם רוצים מרקם עשיר יותר‚ אפשר לחמם מעט את התערובת על הכיריים על אש נמוכה‚ תוך ערבוב מתמיד עד להמסה מלאה של הסוכר. תזהרו לא לתת לזה לרתוח. לאחר שהבסיס מוכן‚ הניחו לו להתקרר לטמפרטורת החדר. שלב זה הוא אופציונלי אבל עוזר לשפר את הקרמיות של המוצר הסופי.

תהליך ההקפאה

ללא מכונת גלידה‚ המפתח להשגת מרקם חלק הוא לערבב את התערובת כקופאת. יוצקים את בסיס הגלידה לתוך מיכל רדוד ועמיד במקפיא. מניחים את המיכל במקפיא ומניחים לו לשבת כ-45 דקות. לאחר שהקצוות מתחילים לקפוא‚ הסר את המיכל מהמקפיא וערבב את התערובת במרץ עם מטרפה או מזלג כדי לשבור את גבישי הקרח שנוצרו.

החזר את המיכל למקפיא וחזור על תהליך הערבול כל 30 דקות למשך 3-4 השעות הבאות. זה אולי נראה דורש עבודה‚ אבל זה תורם ליצירת מרקם קרמי ללא מכונת גלידה. ככל שתערבב יותר‚ כך הגלידה שלכם תהיה חלקה יותר. לאחר הערבוב האחרון‚ תנו לגלידה להקפיא עד להתייצבות מלאה‚ שלרוב לוקח עוד כמה שעות או לילה.

הגשה ואחסון

לאחר שהגלידה שלכם קפואה לגמרי‚ היא מוכנה להגשה. לפני הסקופ‚ הניחו לו לשבת בטמפרטורת החדר למשך כמה דקות כדי להתרכך מעט. זה יקל על הגליפה וישפר את המרקם הקרמי. הגישו את הגלידה הביתית שלכם בקערות או בקונוסים ואל תהססו להוסיף תוספות כמו ספרינלס‚ רוטב שוקולד או פירות טריים.

אם נשארו לכם שאריות‚ אחסנו את הגלידה בכלי אטום במקפיא. עדיף ליהנות מגלידה ביתית תוך שבוע‚ מכיוון עלולה לפתח גבישי קרח לאורך זמן. כדי להמנע מכך‚ לחץ על פיסת ניילון נצמד ישירות על פני הגלידה לפני סגירת המיכל.

לסיכום

הכנת גלידה ביתית ללא מכונה היא תהליך מהנה ומתגמל שמאפשר ליהנות מפינוק טעים שנעשה מאפס. על ידי ביצוע שלבים כאלה‚ אתם יכולים ליצור גלידה חלקה‚ שמנת לפי הטעם שלכם. בין אם אתם מקפידים על וניל קלאסי או מתנסים בטעמים ייחודיים‚ גלידה ביתית בטוח תרשים בני משפחה וחברים. אז למה לא לנסות? עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט סבלנות‚ אתם יכולים להתענג על הטעם המענג של גלידה ביתית בכל עת שתרצה.

דילוג לתוכן